Zdroj: http://ha-ha.tode.cz/tabor-t133/1.den-prijezd-do-hakenyi  •  Vydáno: 21.7.2013 22:51  •  Autor: Klára Mokrá

1.den - Příjezd do Hakenyi

1.den - Příjezd do Hakenyi

A je to opět tady, po roce se scházíme v Haluzicích, které se letos promění v "Hakenyu" (Haluzická Kenya) kde se budou prohánět divoká zvířata různých speciálních druhů. Zvířátka z různých rezervací budou putovat zemí před úlovkuchtivými lovci.

Co jsme měli dnes v krmelci:
svačina: chléb s paštikovou pomazánkou
večeře: ražniči, vařené brambory, okurkový salát

Náš příběh se odehrává v Hakenyi, státě kdesi v Africe, kde volně žije asi 100 speciálních chráněných zvířat. Zvířátka tu žíjí v pokoji a míru, občas si zajdou do krmelce či napajedla. Smočí kopýtka v divoké haluzické vodě a užívají si krásu místní přírody a společného dovádění a her.  Hakenya je rozdělená na 8 chráněných rezervací  a každá má svého správce, který se o zvířata dobře stará. Jenomže se během večerního krmení roznesla zpráva, že se do země dostali lovci trofejí. Multimilionářský pár Jo a Mary Smithovi přiletěli do Hakenyie svým tryskáčem s nejmodernějším loveckým vybavením. A nikdo, ani správci netuší, kdy a kde se můžou objevit a skolit první trofej. Zvířata tak musí prchat před lovci a bojovat o život sběrem granulí. Pokud padnou do spárů manželů Smithových, musí jim odevzdat 2 granule. Naštěstí světová zdravotnická organizace poslala do oblasti veterinářku doktorku Magdu Mázlovou, která může postřelenému zvířeti pomoct, darováním 1 granule. Bohužel nikdo neví, kdy se objeví, může to být kdykoliv... 


První tábornice se stěhují do své chatky.


Rozdělujeme se do oddílů, tak který vedoucí se mně líbí nejvíc?


První potrava ze společného krmelce.


Přemýšlíme, jak se bude naše rezervace v Hakenyi jmenovat.


Strážce rezervace Zbyněk předvádí jaká je to paráda lehnout si na záda :)


Tým těchto lidí je tu přes krmení dravé zvěře.


Takhle nám to sluší na prvním společném nástupu.


Ražniči bylo výýýbornéé...


Krmení dravé zvěře.


Na večerním programu se nám ukázala zvířátka žijící v Hakenyi: prasátko senegalské, jednorožec nilský, ovečka čtverhraná a zebra vysoká.


Na sezmovací Safari party se tančilo o život.


Tančíme oblíbené tanečky...


Vypravili jsme se ke krmelci pro náš první úlovek. Každý získal 3 granule.