Zdroj: http://ha-ha.tode.cz/tabor-t52-2.turnus/8.den-18.7.2015-slunce  •  Vydáno: 18.7.2015 19:10  •  Autor: Hana Žaludová

8. den 18.7.2015 Slunce

8. den 18.7.2015 Slunce

Dnešní přistání na Slunci bylo opravdu vydařené, Slunce žhnulo tak silně, že se posádky musely skrývat před jeho paprsky. Lítáme po nemocnicích při hře Lazarety, zdravotnictví není žádná sláva ani na Slunci. Mají to jezero pro schlazení. Bytová situace taky není ideální a tak pomáháme stavět domečky. Večer se lesem ozývají podivné zvuky. Vesmírná stezka nesmírné odvahy právě začala. Zítra letíme na Neptun.

Den osmý:

Dnes jsme přistáli na Slunci, vedro je úmorné. Celá posádka je unavená a hledá trošku stínu. Ochromení astronauti prochází LAZARETY a snaží se uzdravit, ne v každé nemocnici se jim to ovšem podaří. Většinou se stane, že musí navštívit jiné zařízení, protože operace se nezdařila, nebo právě nebyl přítomen lékař. Všichni jsme se smáli, protože pozorovat dvojice dětí, svázaných šátkem k sobě na různých místech bylo komické. Až se všichni uzdravili, šli se osvěžit do Slunečního jezera. Příjemně osvěženi jsme se sešli v jídelně, kde nám Saturn udělal přednášku o misi v Afganistánu. V poledním klidu všichni odpočívali u Doby ledové pro navození pocitu chladu. Pak se oddíly vydaly do lesa, kde stavěly domečky pro vesmírné trpaslíky. Všichni žasli, kolik je mezi námi stavebních inženýrů. Posádka unavená prací se opět vrátila na Sluneční jezero. Vyzkoušeli jsme hrátky s bublinami. Večer jsme konečně šli Stezku odvahy, která byla kvůli nepřízni osudu odložena. Přesunuli jsme se na Bezdýnku, kde jsme pod vedením zkušených kapitánů absolvovali "strašidelnou cestu lesem" do základního tábora. Naštěstí všichni došli do cíle , i když pár slziček ukáplo. Příjemně znaveni jsme zalehli do svých postelí. Musíme nabrat sílu, zítra nás totiž čeká Neptun.

Strava pro vesmírné cestovatele:
snídane: sypaný loupáček, čaj
oběd: zeleninová polévka, vařené brambory, vepřový řízek, rajčatový salát
svačina: rohlík s kakaovým máslem, meloun
večeře: lasagne s vepřovým masem, okurkový salát


Posypané loupáky budeme mít k snídani...


...takhle nám chutnají.


Lazaret a spojené dvojice...


Čekáme v nemocnici, snad se na nás dostane řada...


U opravdové doktorky šlo léčení rychle...


Doktor dneska neordinuje, tak musíme jinam...


Sluneční jezero a hrátky v něm...


Stavba domečků pro vesmírné trpaslíky...


Domeček sice nevidíte, za to máme krásné zuby :)


Náš domeček má pevnou konstrukci...


Bublina letí daleko...


Waaaw, tak ta se povedla...


Možná se do ní vejdu?


Vesmírná cesta nesmírné odvahy...


...první odvážlivci prošli strašidelný les...


Každý, kdo prošel dostal krásný diplom...